A dat asigurări despre acest lucru ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, care s-a aflat astăzi într-o ultimă vizită oficială în județul Satu Mare, înaintea încheierii mandatului în România, informează Consiliul Județean Satu Mare.

ambasador
Excelența Sa a avut o întrevedere cu oficialii sătmăreni, cărora le-a mulțumit pentru colaborarea constructivă și sprijinul pe care îl acordă administrația locală companiilor germane care au investit în județul Satu Mare.
“Toate firmele germane sunt interesate să își mențină investițiile în județul Satu Mare și să păstreze locurile de muncă ale sătmărenilor, în ciuda provocărilor pandemice. Coloana vertebrală a relațiilor noastre o reprezintă economia, iar investitorii germani sunt mulțumiți de nivelul de colaborare cu autoritățile sătmărene”, a subliniat Cord Meier-Klodt.
Președintele Consiliului Județean Satu Mare i-a prezentat ambasadorului proiectele aflate în desfășurare și perspectivele de dezvoltare ale județului.
Pataki Csaba: “În continuare strategia noastră este să dezvoltăm infrastructura, astfel încât să rămânem atractivi pentru mediul de afaceri și să generăm o stabilitate financiară și socială a întregii regiuni. În perioada următoare vom atrage în județ sute de milioane de euro prin diferite programe de dezvoltare în domenii cheie, iar peste trei săptămâni vom avea primul zbor direct Satu Mare – Frankfurt. Continuăm să punem accent pe dezvoltarea învățământului dual și suntem în tratative cu câteva facultăți pentru dezvoltarea unor cursuri de masterat, astfel încât să punem la dispoziția investitorilor cât mai mulți specialiști. Debirocratizarea instituțiilor de stat și dezvoltarea unor tehnologii “green energy”, sunt alte obiective pe care le avem în vedere și care vor veni în sprijinul agenților economici”.