Prefectul Altfatter Tamas a avut astăzi o întâlnire la sediul Direcției de Sănătate Publică cu directorul executiv dr. Macrina Mihai în vederea stabilirii unor detalii organizatorice privind lansarea campaniei de vaccinare în mediul rural cu ajutorul caravanelor mobile, susținute de containerele specializate care vor fi alocate județului.

vaccin covid
Începând de mâine se operaționalizează ultimele 4 centre de vaccinare (Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, Scoala Gimnazială „Vasile Lucaciu”, Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”, toate din municipiul Satu Mare și Căminul cultural din Poiana Codrului) astfel încât toate centrele de vaccinare din județ (cu excepția celui din Gherța Mare alocat pentru vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca) vor fi deschise, conform etapei 3 de vaccinare, tuturor sătmărenilor.
Pentru facilitarea accesului persoanelor din zone izolate, a celor imobilizate sau greu deplasabile la vaccin, dar și pentru a impulsiona dinamica vaccinării, în județul Satu Mare vor funcționa două caravane mobile de vaccinare începând de săptămâna viitoare, unde vor avea prioritate categoriile descrise anterior, dar se vor putea vaccina toți cetățenii.
Prefectul a solicitat transmiterea către toate unitățile administrativ-teritoriale a unei solicitări de a se catagrafia teritoriul pentru centralizarea situației persoanelor aflate în dificultate de mobilitate dar și a celorlalte categorii de persoane care doresc a fi vaccinate în vederea unei optimizări și riguroase planificări a deplasării caravanelor mobile de vaccinare în județ.