După ce a fost dat afară din PNL pentru neplata cotizaţiei şi pentru că a candidat împotriva partidului, respectiv după eşecul de a reintra în Consiliul Local ca şi independent, Ilie Ciuta s-a reorientat politic şi acum se vrea de AUR. Ex-consilierul s-a lipit acum de Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). A ajuns exact acolo unde îi este locul.

ciuta-fain mic

Potrivit procesului verbal de afişare a completării Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare pentru alegerile parlamentare, Ilie Ciuta a devenit reprezentant al Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în BEJ Satu Mare, pe baza unei adrese „fără număr şi dată”. Un partid minuscul şi fără niciun impact pe scena politică românească, cu atât mai puţin pe scena politică sătmăreană sau careiană. Un partid care a încercat să-şi recruteze membri în judeţul Satu Mare prin intermediul unor anunţuri sponsorizate pe Facebook. Mai în glumă, mai în serios, se pare că întreaga filială sătmăreană a partidului ar încape în duba gri a reprezentantului AUR în BEJ Satu Mare, careianul Ilie Ciuta.

ciuta aur
Aşa se explică de ce site-ul deţinut de consoarta lui Ilie Ciuta a început să relateze tot mai des despre AUR. De altfel, la ultima acţiune derulată de reprezentanţii minuscului partid în piaţa agroalimentară din Carei s-a putut observa că majoritatea membrilor staff-ului de campanie sunt persoane din anturajul familiei Ciuta şi comentatori de nădejde ai site-ului Buletin de Carei, deţinut de Daniela Ciuta, nimeni alta decât consoarta reprezentantului AUR în BEJ Satu Mare, ex-liberalul şi ex-consilierul local Ilie Ciuta.