Potrivit informațiilor furnizate de surse acreditate, rata incidenței a depășit cinci cazuri la mia de locuitori în cazul municipiului Carei. Conform reglementărilor în vigoare, carantina se poate impune în situația în care rata incidenței se apropie sau depășește 6 cazuri la mia de locuitori. Aceasta aduce cu sine o listă lungă de restricții la adresa populației.

carantina

Creșterea numărului cazurilor de coronavirus este îngrijorătoare. În data de 11 noiembrie, incidența calculată la nivelul municipiului Carei era de 3,388 cazuri/1.000 de locuitori, potrivit datelor furnizate de Prefectura Satu Mare. În decurs de o săptămână, incidența a trecut de 5 cazuri/1.000 de locuitori. În aceste condiții, e doar o chestiune de câteva zile până când incidența va trece de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.
În cazul în care locuitorii nu respectă cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, Careiul riscă să ajungă în situația municipiului Satu Mare, care de la miezul nopții trecute a intrat în carantină zonală timp de 14 zile.
Evitarea deplasărilor inutile, a aglomerațiilor, evitarea reuniunilor cu prietenii sau membrii familiei, purtatul în mod corect a măștilor de protecție și dezinfectarea frecventă a mâinilor sunt cele mai bune mijloace de prevenire a răspândirii COVID-19. În cazul în care prezentați simptomele specifice infectării cu COVID-19, evitați contactul cu alte persoane și contactați imediat medicul de familie.