În cadrul proiectelor Mobilitate 1 și 2 sunt prevăzute reamenajări de spații verzi și plantări de arbori ornamentali pe mai multe străzi din municipiul Carei. Numai în această toamnă și în primăvară vor fi plantați aproximativ 800 de arbori ornamentali. Reamenajarea acestor spații verzi prevede însă și tăierea copacilor îmbătrâniți de pe anumite străzi, cum ar fi de exemplu strada Iuliu Maniu, informează Primăria Carei.

caplenilor1
”Ne pare rău că trebuie să tăiem copaci pe unele străzi, dar careienii trebuie să înțeleagă că e vorba despre copaci bolnavi și îmbătrâniți, care au ajuns să constituie pericol pentru siguranța trecătorilor. În locul lor plantăm peste tot arbori ornamentali. Un exemplu este strada Căplenilor, unde deja s-au realizat astfel de lucrări. Este revoltător faptul că, folosindu-se de această temă, unii încearcă să-i instige pe careieni împotriva administrației locale. În disperarea lor, au ajuns să se lege de angajații Direcției Servicii Publice Locale (DSPL), fotografiindu-i și provocându-i în mod constant. Probabil că aceste provocări sunt lansate cu un scop precis. Rugăm din nou colegii de la DSPL să nu le răspundă, căci le-ar face jocul, dându-le din nou ocazia să se autovictimizeze. Asemenea indivizi răuvoitori trebuiesc ignorați”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

caplenilor2
În cadrul proiectelor Mobilitate 1 și 2 vor fi remenajate spațiilor verzi, prin lucrări de gazonare și plantări de arbori, pe următoarele străzi: Calea Mihai Viteazu, Mioriței, Bulevardul 25 Octombrie, Calea Armatei Române, Iuliu Maniu, Cimitirului, Someș, Viilor, Independenței, Cloșca, Crișan, Căplenilor, Petofi Sandor, Constantin Mille, Liviu Rebreanu, Eotvos Lorand, Uzinei, Cuza Vodă și Vlad Țepeș.
Valoarea totală a proiectelor Mobilitate 1 și 2 este de 13 milioane de euro. Acestea sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.