Interviu cu Emeric Gindele, candidat pe lista UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare

emeric gindele
Reporter: – Cum v-aţi caracteriza activitatea din mandatul care tocmai se încheie?
Emeric Gindele: – Mi-am încheiat al doilea mandat de consilier judeţean ales pe lista UDMR. În ultimii patru ani, am avut onoarea să fiu harnic şi productiv în cadrul echipei conduse de Pataki Csaba. Aş accentua importanţa lucrului în echipă, căci activitatea unui consilier judeţean nu e caracterizată doar de acţiunile sale individuale, ci şi de cât de bine poate să conlucreze în cadrul unei echipe. Consider că pentru toată lumea ultimii patru ani au fost o poveste de succes.
Reporter: – Ce realizări a avut echipa din care aţi făcut parte?
Emeric Gindele: – Este suficient dacă ne reamintim de contractele încâlcite lăsate moştenire de fosta conducere a Consiliului Judeţean, care au blocat actuala conducere în privinţa modernizării şi întreţinerii drumurilor judeţene. Nu numai că, timp de doi ani, nu am putut moderniza niciun drum, dar nici măcar o groapă nu s-a putut plomba în mod oficial, ce să mai vorbim de asigurarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene. Precis vă amintiţi de drumurile din Tiream, Foieni, Cămin, Berveni, care erau impracticabile. Acum a ajuns acolo încât unii îşi fac campanie spunând că trebuie să introducem gazul în fiecare gospodărie. Este o idee foarte bună, foarte necesară, dar se ridică următoarea întrebare: s-a gândit autorul acestei idei la cât va costa racordarea fiecărei familii la reţeaua de gaz? Este o „distracţie” scumpă chiar şi dacă va trebui făcut doar racordul de la reţeaua stradală până în gospodărie. Să nici nu pomenim de faptul că, datorită preţurilor în continuă creştere, îşi va permite cetăţeanul să-şi plătească facturile?, pe de o parte, iar pe de altă parte să nu uităm că trăim într-o zonă în care sătenii au în proprietate păduri din care se pot gospodări. După părerea mea, nu aceasta este prioritatea. În schimb, dacă merg din Carei în satele înconjurătoare, constat că, în ultimii patru ani, se poate circula pe drumuri cu strat nou de asfalt până în Tiream, Berveni, Ghenci şi altele, iar toate acestea reprezintă rezultatul muncii echipei conduse de Pataki Csaba.
Reporter: – Înafară de drumuri, s-au mai realizat şi alte investiţii de amploare?
Emeric Gindele: – Consider că este o realizare importantă implementarea Master Planului operatorului regional Apaserv, prin intermediul căruia în fiecare locuinţă este asigurată apa potabilă, iar gospodăriile au fost racordate la reţeaua de canalizare. Este cea mai importantă investiţie realizată în judeţ în ultimii o sută de ani.
Reporter: – În ce măsură administraţiile locale, adică primăriile şi Consiliul Judeţean, pot atrage investitori?
Emeric Gindele: – Din punctul meu de vedere, atragerea investitorilor nu este neapărat sarcina şefului administaţiei locale aflat în exerciţiu. Dar poate contribui mult, de exemplu prin dezvoltarea infrastructurii. Consider că acest lucru este asigurat în Carei şi comunele din jur. Prin intermediul autostrăzii M3, avem deschis drumul până la Oceanul Atlantic. A fost pornit învăţământul profesional, sistemul dual şi chiar dacă se pare că este în declin, încercăm să obţinem rezultate maxime şi să căutăm noi soluţii.
Reporter: – Un mesaj către careieni…
Emeric Gindele: – În numele meu, referitor la următorii patru ani, pot să vă promit acelaşi lucru: îmi voi asuma partea mea de muncă. Mă determină în acest sens şi mentalitatea mea de şvab. Pentru că şi acasă am învăţat că trebuie să muncim în fiecare zi. Iar la nivel judeţean se vede clar rezultatul muncii. Nu vă promit tot felul de lucruri nerealizabile, însă vă promit că voi munci în fiecare zi, în această echipă şi cu această echipă, pentru oamenii din Carei şi din zona înconjurătoare. În 27 septembrie, votaţi Eugen Kovacs la Primăria Carei şi candidaţii UDMR la Consiliul Local Carei, respectiv Pataki Csaba la preşedinţia Consiliului Judeţean şi echipa de candidaţi UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare!
A consemnat Szasz Lorand