Guvernul a decis ca în unităţile de învăţământ în care se va desfăşura procesul electoral cursurile să fie suspendate în zilele de vineri, luni şi marţi, pentru ca secţiile de votare să poată fi amenjate corespunzător. Toate liceele, şcolile şi grădiniţele din Carei aflate în această situaţie vor fi dezinfectate temeinic, pentru a elimina orice posibilitate de infectare a alegătorilor cu coronavirus, a declarat primarul Eugen Kovacs.

eugen kovacs
„Pot să asigur pe toată lumea că nu va exista niciun pericol de infectare a alegătorilor în secţiile de votare la alegerile locale de duminică. Ameninţarea coronavirusului stă mereu deasupra noastră, dar viaţa trebuie să meargă înainte, iar noi trebuie să ne străduim să evităm posibilitatea de infectare respectând măsurile de igienă şi de distanţare fizică. Dacă stăm să ne gândim mai bine, votatul nu implică un risc mai mare decât mersul la cumpărături! Probabil că vor exista unele voci care care vor încerca să creeze asemenea temeri şi apoi să le amplifice pentru a-i ţine pe careieni departe de urne. Să nu le dăm crezare, să mergem să votăm în 27 septembrie. Din partea Primăriei Carei, vom face totul ca să nu apară probleme. Vom dezinfecta periodic încăperile secţiilor de votare începând de vineri. Vom avea grijă şi duminică de acest lucru, urmând ca personal calificat în domeniu să acţioneze constant pentru a se asigura condiţii igienice corespunzătoare. De asemenea, vom asigura măşti de protecţie şi dezinfectant în secţiile de votare pentru a scădea la minim pericolul infectării cu coronavirus”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Dezinfectarea spaţiilor va continua şi după încheierea scrutinului electoral. „După încheierea alegerilor, luni vom dezinfecta din nou toate sălile de clasă în care au funcţionat secţii de votare, astfel încât, de miercuri, copii să se poată reîntoarce în condiţii de maximă siguranţă în grădiniţe, şcoli şi licee. Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru siguranţa careienilor”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.