Interviu cu Păuşan Bujor Marcel, candidatul ALDE la funcţia de primar al Careiului

bujor pausan mic2

Reporter: – Vă rog să vă faceţi o scurtă prezentare.
Păuşan Bujor Marcel: – Mă numesc Păuşan Marcel Bujor, am 52 de ani, sunt licenţiat în ştiinţe jurudice al Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad. Sunt întreprinzător din anul 1994 şi îmi desfăşor activitatea la cele două firme pe care le deţin.
Reporter: – Când aţi intrat în politică şi care a fost cariera dumneavoastră în acest domeniu?
Păuşan Bujor Marcel: – Sunt liberal activ din 2008. În 2012, am devenit membru al Consiliului Local Carei. În 2016, am oţinut un nou mandat de consilier local, sub sigla ALDE. De trei luni, ocup funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale ALDE Carei. La alegerile din 27 septembrie, candideaz din partea acestui partid la funcţia de primar al Careiului.
Reporter: – Care sunt principalele puncte ale programului dumneavoastră electoral?
Păuşan Bujor Marcel: – Principalele domenii pe care m-aş axa, în calitate de primar al Careiului, sunt: continuare modernizării infrastructurii astfel încât oraşul nostru să devină cât mai verde, crearea de noi locuri de muncă, respectiv construirea de locuinţe pentru tineri şi pentru persoanele defavorizate. Consider că procesul de modernizare al Careiului trebuie continuat cu şi mai mult elan. În calitate de consilier local, am susţinut toate aceste proiecte finanţate mai ales din fonduri europene. Încă din primul meu mandat am vorbit de necesitatea introducerii transportului în comun cu mijloace nepoluante şi extinderea pistelor de biciclişti. Pentru ca oraşul nostru să fie cât mai prietenos cu mediul, aş mai dori extinderea spaţiilor verzi şi creşterea calităţii serviciilor de salubrizare. Însă, pe lângă faptul că trăim într-un oraş modern, avem nevoie şi de locuri de muncă. Am sprijinit şi până acum acordarea de facilităţi privind impozitele locale firmelor care ar dori să investească în Carei şi voi susţine în continuare această idee. Însă mi-aş dori ca, pe lângă angajări, marii investitori să dea cât mai mult de lucru firmelor locale, care la rândul lor plătesc impozite la bugetul local şi salarii angajaţilor. De asemenea, aş încerca să atrag în Carei şi firme de IT, căci există suficient de mulţi careieni tineri care au obţinut performanţe în acest domeniu. În plus, aş încerca să construim cât mai multe locuinţe ANL în oraşul nostru. Asigurându-le tinerilor locuinţe şi locuri de muncă bine plătite, vom reuşi să îi ţinem acasă şi să nu mai plece în marile oraşe sau chiar în străinătate. În calitate de primar, aş încerca să ajut persoanele defavorizate şi marginalizate să se integreze în comunitate. Mai puţin prin tot felul de ajutoare şi mai mult prin şcolarizare, asigurarea unor spaţii de locuit decente şi locuri de muncă. Dar mi-aş dori să acord o atenţie deosebită Spitalului Municipal, învăţământului, turismului, culturii şi sporturilor. Acelaşi obiective le voi avea şi în cazul în care voi ajunge consilier local în viitorul mandat.
Reporter: – Un mesaj către careieni…
Păuşan Bujor Marcel: – Îi rog pe careieni ca la alegerile locale din 27 septembrie să voteze echipa de candidaţi ai ALDE la Primăria şi Consiliul Local Carei, o echipă de oameni tineri şi simpli, dar cu mult elan şi multă ambiţie.
A consemnat Szasz Lorand