Candidata USR-PLUS la Primăria Carei „vine dinafara acestui sistem politic învechit”, dar a fost vicepreşedintă PDL

La lansarea candidaţilor Alianţei USR PLUS de la Carei, din 5 iunie 2020, candidatul la funcţia de primar, Mihaela Humă, a declarat că „a considerat întotdeauna drept un avantaj faptul că vine dinafara acestui sistem politic învechit”. Probabil că nu a luat în considerare faptul că a ocupat funcţia de vicepreşedinte al PDL Carei sau a considerat că PDL nu a aparţinut „sistemului politic învechit”.

lansare huma

În discursul susţinut la lansarea candidaţilor Alianţei USR PLUS Carei la alegerile locale, candidatul alianţei la funcţia de primar al municipiului a declarat următoarele: „Candidez din dorinţa de a veni cu un suflu nou, cu un aer tineresc şi dorinţa de schimbare şi implicare în problemele comunităţii. Am considerat întotdeauna drept un avantaj faptul că vin dinafara acestui sistem politic învechit aş spune eu, că nu am fost legată de nicio obligaţie, că n-am făcut averi pe banii statului şi nu m-am îmbogăţit pe spatele cetăţenilor noştri dragi”. Declaraţia începe la minutul 9 secunda 53 a înregistrării care apare pe profilul de candidat al Mihaelei Humă, fiind postată în 5 iunie 2020.

Când a rostit aceste cuvinte adresate alegătorilor careieni, probabil că Mihaela Humă a uitat de cariera sa politică în cadrul PDL Carei din preajma anului 2010. Sau o fi considerat că PDL nu a aparţinut „sistemului politic învechit”. Indiferent de variantă, merită menţionat faptul că Mihalea Humă a fost membru al PDL Carei, unde a avut carnetul de membru cu numărul SM 129, emis în 1 iunie 2010. Prezentăm alăturat carnetul de membru al Mihaelei Humă, cu specificarea că, din motive pe care nu le cunoaştem, aceasta nu s-a mai prezentat să îl ridice de la sediul filialei careiene a PDL.

carnet1ok

carnet2ok

Însă Mihaela Humă nu a fost doar un simplu membru de partid, ci a deţinut chiar o funcţie de conducere. Actuala candidată USR PLUS la funcţia de primar al Careiului a ocupat funcţia de vicepreşedinte al PDL Carei, după cum reiese dintr-un tabel întocmit pentru evidenţa membrilor Biroului Politic Local al PDL Carei.

tabel ok

Deşi au trecut zece ani de atunci, foştii membri ai Biroului Politic Local al PDL Carei îşi mai amintesc de fosta lor colegă şi vicepreşedintă Mihaela Humă. Mulţi dintre ei au rămas muţi de uimire când au auzit ce a afirmat fosta lor colegă cum că ar veni „dinafara acestui sistem politic învechit”.