La data de 25.08.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 alin.2 C.pen., ca urmare a plângerii formulate de numitul S.H.G. împotriva numitului M.A. Este vorba de un candidat la funcţia de consilier local în comuna Căuaş.

parchet-carei

Astfel, în data de 20.08.2020, numitul S.H.G. reclamă faptul că numitul M.A., a revenit din București, unde, aproximativ în data de 31.07.2020 a fost internat în spital cu diagnostic COVID-19, împreună cu soția sa.
La sfârșitul lunii iulie 2020, aproximativ în data de 29.07.2020, a intrat în contact pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute într-un spațiu închis privat cu numiții S.H.G., S.G.E. și S.M.A.
Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Carei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Este vorba de un candidat la postul de consilier local în comuna Căuaş, care a intrat în contact cu cei trei reclamanţi în timp ce strângea semnături de susţinere pentru formaţiunea politică pe ale cărei liste candidează.