Investiţii. Reţea de apă potabilă în Tiream şi Căuaş, reţea de canalizare în Urziceni, Sanislău şi Tiream

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi directorul Apaserv Satu Mare SA, Ioan Leitner, au avut azi, la Urziceni, o întâlnire cu reprezentanţii primăriilor din zona Careiului pentru a prezenta proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare.

pataki apaserv1

În cadrul acestui proiect, în valoare de 1.202.948.260 lei, va fi introdusă reţeaua de apă potabilă în comunele Tiream şi Căuaş, respectiv reţeaua de canalizare în comunele Urziceni, Sanislău şi Tiream.
„În județ sunt 65 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri), dintre acestea doar 54 au contract cu Apaserv. În acest proiect sunt angrenate 34 de UAT-uri. 12 din cele necuprinse în program au deja realizate aducțiile și canalizările în programe mai vechi, iar pentru celelalte s-au făcu diverse alte lucrări și utilări. Am semnat recent primul contract de realizare a lucrărilor. Vom construi 1015 kilometri de rețea de apă și canalizare în 34 de comune din județ. Rețeaua va asigura apă potabilă de bună calitate și va conecta la rețeaua modernă de canalizare peste 60 de mii de locuitori. Pe lângă aceste beneficii directe aduse locuitorilor, protejăm totodată și mediul înconjurător”, a declarat preşedintele Pataki Csaba.
„Este important ca locuitorii tuturor comunelor din jurul Careiului să fie conectaţi la reţeaua de apă şi cea de canalizare. Mă bucur că se vor realiza aceste investiţii importante la Urziceni, Sanislău, Tiream şi Căuaş, care vor creşte calitatea vieţii în aceste comune şi vor contribui la dezvoltarea întregii zone”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

pataki apaserv2