Printr-o compunere într-un limbaj suburban, importat în Carei din alte zone ale ţării, cel mai probabil din Oltenia, tanti Daniela Ciuta mi-a răspuns ieri, susţinând că se deplasează în mod legal prin localitate pe durata stării de urgenţă, în calitate de jurnalistă. Interesant este faptul că, în faţa instanţei, tanti Daniela Ciuta a susţinut cu tărie că nu este şi nu se consideră jurnalistă. Totuşi, cum vine asta?

ciutoaie proasta
În faţa Primăriei Carei, viceprimarul Keizer poartă mască de protecţie împotriva coronavirusului, Daniela Ciuta poartă un aparat de fotografiat şi mult tupeu împotriva ordonanţelor militare

În cursul zilei de ieri am publicat un material în care am arătat că o tanti care se crede mare jurnalistă consacrată, deşi habar nu are de gramatica limbii române, tot ia la rost careienii, inventând încălcări mai mult sau mai puţin reale ale restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare. Tanti care pune virgula între subiect şi predicat omite faptul că se deplasează ilegal prin Carei deja de la intrarea în vigoare a ordonanţelor militare.
Tanti Daniela Ciuta mi-a răspuns prin compunerea intitulată „Analfabetul funcțional Szasz Lorand semnalizează pe blogul Opinie de Carei”, în stilul său suburban caracteristic, importat probabil din Oltenia. A susţinut că se deplasează prin Carei în calitate de jurnalist, probabil pe baza unei adeverinţe de angajator pe care şi-a emis-o în calitate de administrator al firmei pe care funcţionează site-ul Buletin de Carei.
Interesant este faptul că, în faţa judecătorilor, Daniela Ciuta a susţinut cu tărie că nu este şi nu se consideră jurnalistă. „Subsemnaţii Ciuta nu suntem formatori de opinie prin mass-media, nu suntem cunoscuţi ca fiind ziarişti sau jurnalişti cum se intitulează pârâtul (Szasz Lorand – n.r.) şi descrie instanţa, care pretinde că are notorietate, lucrând sau colaborând la mai multe ziare ceea ce i-a adus şi o notorietate jurnalistică”, respectiv „Mai relev că subsemnata Ciuta Daniela nu sunt şi nu mă consider jurnalist, sunt multe persoane care scriu articole în ziare sau postează opinii fără însă să fie aceste activităţi asociate cu calitatea de jurnalist”, a susţinut Daniela Ciuta în faţa instanţei. Am scris un material pe această temă, intitulat „Curat murdar, coană Daniela! Uite jurnalista, nu e jurnalista”, pe care tanti Daniela Ciuta l-a ignorat, de parcă nu ar fi existat.
În concluzie, pe perioada restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţe militare, Daniela Ciuta a circulat prin Carei, după cum i-a pofiti inima, în calitate de jurnalist. Făcea poze, live-uri din tot felul de puncte ale Careiului, în timp ce concetăţenii săi stăteau în case, respectând restricţiile impuse de autorităţi. Însă cu câtva timp înainte, se jura cu lacrimi de sânge că nu are nicio treabă cu jurnalismul. Curat murdar, coană Daniela! Să înţeleg că Daniela Ciuta s-a dat jurnalistă doar pentru a putea fenta restricţiile de deplasare impuse prin ordonanţe militare pe perioada pandemiei de coronavirus? Nu de alta, dar aşa oricare alt careian putea să se dea mare jurnalist pentru a se sustrage de la respectarea ordonanţelor militare.

Am întrebat-o şi pe Daniela Ciuta, via Buletin de Carei, cum stă treaba cu uite jurnalista, nu e jurnalista, dar nu am primit niciun răspuns.
Szasz Lorand
P.S. În compunerea pe care a scris-o, Daniela Ciuta a omis să se refere la faptul că, fără să poarte echipament de protecţie, s-a dus la cei şase sau şapte membri ai familiei care protesta în urmă cu o săptămână în faţa Primăriei Carei. Nu a suflat niciun cuvinţel nici despre faptul că a fost prezentă în sala de festivităţi a Primăriei Carei la numirea noului şef al Poliţiei Locale, unde chiar ea reclamă că au participat în jur de 30 de persoane, însă, spre deosebire de ceilalţi participanţi, doar ea nu a purtat mască de protecţie.