În data de 27 aprilie a.c., 246 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ, informează Prefectura Satu Mare.

declaratie politie trafic
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 27 aprilie a.c., polițiștii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.700 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.
De asemenea, polițiștii au identificat o persoană care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana mai sus menționată a fost internată într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile și pe propria cheltuială.
În perioada de referință au fost efectuate 556 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.
De asemenea, 35 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.
Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.