Careianul Radu Motişan a proiectat o mască care se poate printa cu o imprimantă de tip 3D, o soluţie folosită tot mai des în societatea românească, scrie deBANAT.ro. Proiectul a fost făcut public şi poate fi descărcat şi realizat de către toţi cei care deţin o asemenea instalaţie.

masca 3d motisan

Masca este reutilizabilă, având filtre care se pot schimba. Măştile pot fi dezinfectate, iar aceste filtre înlocuite. Designul poate fi obţinut, gratuit, pe internet,
„Ai o imprimantă 3D? Construiește-ți o masca3d! Are filtre de aer, este etanșă pe față și te protejează. Cunoști pe cineva care are o imprimanta 3d? Trimite-i grafica și spune-i să-si printeze o mască, fisierele 3d sunt aici: https://www.pocketmagic.net/covid-coronavirus-face-mask/ https://www.pocketmagic.net/covid-coronavirus-face-mask/ ”, a anunţat Radu Motişan, autorul ideii şi al designului.
Articolul integral poate fi accesat aici.
Născut în Carei, Radu Motişan este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, cu un master în Informatică. Ca şi analist programator, Radu Motişan a văzut potenţialul noilor tehnologii digitale şi, folosindu-se de pasiunea pentru electronică, fizică şi chimie, le-a transpus într-un produs hardware autohton, într-un timp foarte scurt. Astfel a apărut uRADMonitor, prima reţea globală de monitorizare a poluării, prezentă în peste 40 de ţări din întreaga lume.

motisan