Potrivit Ordinului nr. 533/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19 și a Listei spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, Maternitatea din Spitalul Carei a fost desemnată ca unitate care va prelua eventualele gravide infectate cu COVID-19 din judeţul Satu Mare.

spital

Chiar dacă numărul cazurilor confirmate de coronavirus este în creştere, şansele ca în judeţul nostru să existe femei gravide infectate cu coronavirus sunt destul de scăzute, cel puţin deocamdată. Potrivit ultimelor statistici oficiale, la nivelul judeţului nostru există 16 cazuri confirmate de infecţii cu noul virus COVID-19. Oricum, cadrele de la Maternitate, la fel ca şi celelalte cadre medicale ale Spitalului din Carei, sunt pregătite să trateze eventualele gravide infectate cu coronavirus, în cazul în care totuşi se va ajunge la asemenea situaţii. Cu toţii sunt nişte eroi, care merită aprecierea nu numai a comunităţii din care fac parte, ci a întregului judeţ şi chiar a întregii ţări.

maternitate
La începutul acestei săptămâni, în baza unui referat de specialitate realizat de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, prefectul Radu Bud a propus ministrului Sănătății ca spitalul suport pentru pacienții COVID-19 să fie Spitalul Municipal Carei. Ministrul Sănătăţii şi-a însuşit propunea prefectului Bud, incluzând Spitalul Carei atât în categoria de „Spital suport pacienți COVID-19 pozitiv” cât şi în categoria „Maternitate – COVID-19 pozitiv”.