Firma autorizată angajată de Primăria Carei a finalizat lucrările de dezinfectare a scărilor de bloc. Acţiunea s-a încheiat în urmă cu puţin timp în cartierul Tineretului, de pe strada Tireamului, informează Primăria Carei. În două zile, au fost dezinfectate 303 case de scări şi patru lifturi din blocurile turn. Dezinfectantul a fost donat municipiului Carei de către societatea Alconor Company SRL.

DSC_0875

Dezinfecţia a ţintit casele de scări, adică pereţii laterali, pardoseala, scara propriu-zisă, geamurile şi uşa pricipală, atât interior cât şi exterior, dar şi băncile din apropiere, unde a fost cazul.
Substanţa folosită este Calgonit DS 680, un dezinfectant lichid concentrat neutru, care nu conține formaldehidă, în concentrație de 4%. Substanța activă a dezinfectantului este hipocloritul de sodiu.
Dezinfectantul folosit este unul de foarte mare eficienţă, având un spectru larg de acţiune atât împotriva bacteriilor, fungilor, cât mai ales împotriva viruşilor. Dezinfectantul are remanenţă, adică îşi fac efectul, timp de 2-3 săptămâni. Acesta se foloseşte în industria alimentară, la dezinfectarea ambulanţelor, pentru uz veterinar, în cazul suprafeţelor tipice de aplicare, precum pardoseli, pereţi etc.

dezinfectare final