Anchetă epidemiologică la Spitalul Carei după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus

Având în vedere confirmarea unui caz de infecţie cu coronavirus la un pacient internat la Spitalul Municipal Carei, un bărbat, 75 de ani, din Halmeu, a fost sesizată Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) SatuMare, care va efectua mâine o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele care ar putea fi infectate.

spital

„Conform protocolului, a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, care va efectua mâine o anchetă epidemiologică. Astfel, se va stabili care dintre membrii personalului medical au intrat în contact cu bolnavul infectat cu coronavirus, apoi cu cine au intrat aceştia în contact şi tot aşa mai departe. O testare rapidă ar putea elimina panica care s-a instalat în rândul angajaţilor Spitalului Carei, al familiilor acestora şi al celor care au intrat în contact cu ei”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Bărbatul a ajuns la Spitalul Carei în urmă cu trei zile, intrând prin triaj. A acuzat o stare de rău, iar după o zi a făcut și febră, respectiv a manifestat o saturație mai scăzută de oxigen în sânge. Motiv pentru care corpul medical a intrat în alertă. ”Am izolat un bolnav care este cu multiple comorbidități și care de trei zile de când este internat la noi a început să facă febră. Are bronșită, diabet, hipertensiune, cardiopatie ischemică. Este un pacient destul de bolnav. Alte semne în afară de temperatură și puțină hipoxie (Scădere a cantității de oxigen din țesuturi, n.red.) și ne-am gândit, totuși, să nu fie asociat și cu un COVID19 și l-am izolat”, a declarat Elisabeta Racz pentru PresaSM.