La sfârșitul săptămânii viitoare, careianul Daniel Tentiș va participa la Campionatul European de sănii trase de câini, care se va desfășura în Pragelato, Italia. Careianul este membru al Clubului Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna.

tentis3
Careianul Daniel Tentiș va fi însoțit de președintele clubului, Achim Alexandru. ”Vom porni marți spre Italia. Concursul se va desfășura în trei manșe: vineri, sâmbăta și duminică. O să mergem cu un număr de șapte câini din rasa Husky Siberian și Malamut de Alaska. Este primul campionat internațional la care participăm pe sanie”, a declarat președintele Achim Alexandru.
Careianul Daniel Tentiș va participa la categoria C2 cu trei Malamuți de Alaska (King, Amak și Kana), iar Achim Alexandru la categoria C1 cu patru câini Husky Siberian (Lucky, Krocky, Taz și Mira).
Careianul Daniel Tentiș trebuia să participe la a Campionatul Mondial de atelaje trase de câini pe zăpadă, programat să se desfășoare, în perioada 6-9 februarie, în localitatea Zuberec din Slovacia. Campionatul a fost anulat din cauza lipsei zăpezii.
În noiembrie anul trecut, careianul Daniel Tentiș a reușit să obțină medalia de bronz la Campionatul European de atelaje trase de câini (pe roți), care s-a desfășurat în Magyarpolány, Ungaria.

Video de la un antrenament cu câinii al Clubului Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna