În ședința ordinară de azi, 12 februarie 2020, consilierii locali careieni au aprobat bugetul local de venituri și cheltuieli al municipiului Carei pe anul în curs. Valoarea acestuia este de 74,73 milioane lei, fiind cu 38,5% mai mare față de cel de anul trecut. Jumătate din bani sunt alocați pentru investiții.

_DSC8761

Primarul Eugen Kovacs a declarat că este un buget cum municipiul Carei nu a mai avut niciodată până acum, din veniturile prognozate aproximativ 30 de milioane de lei provenind din proiectele cu finanțare europeană care au contracte de finanțare semnate. Primarul Kovacs a specificat că în buget au fost incluse doar jumătate din lucrările asumate de firmele care vor executa lucrările cuprinse în proiectele cu finanțare UE. Edilul șef a anunțat că se așteaptă avizele pentru începerea lucrărilor de reabilitare a Drumului Național 19, pe o primă porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Agoston și până la sensul giratoriu de lângă Catedrala Ortodoxă.
Cu excepția lui Ilie Ciuta, consilierii locali prezenți la ședință au aprobat bugetul propus. Primarul Kovacs a remarcat, mai în glumă, mai în serios, că Ilie Ciuta nu a votat niciun buget local de când este consilier local.
bugetele instituțiilor de învățământ finanțate din venituri proprii, al Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural ”Grof Karolyi” și al Clubului Sportiv Municipal Victoria, decontarea chiriilor aferente locuințelor de serviciu pentru șase medici ai Spitalului Municipal Carei, precum și alte 12 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței.