În şedinţa ordinară de azi, consilierii locali careieni au aprobat cofinanţarea cu 10% a proiectului de investiţii pentru achiziţionarea de echipamente şi aparatură medicală la Spitalul Carei, finanţat de Ministerul Sănătăţii. Se vor achiziţiona un sistem pentru intubaţii dificile adulţi şi un defibrilator, în valoare totală de 103.000 lei.

spital

În luna mai a acestui an, Ministerul Sănătăţii a alocat 2 milioane lei pentru Spitalul Municipal Carei în vederea dotării cu un aparat Roentgen digital, cu un sterilizator cu aburi, cu un aparat de ventilaţie şi o trusă de laparoscopie. Contribuţia administraţiei locale careiene a fost de 10%.
Spitalul Municipal a cumpărat respectivele aparate, iar în urma negocierilor cu furnizorii a rezultat o economie de 93.000 lei, la care se adaugă o cofinanţare de 10.300 lei. Din aceşti bani se doreşte acum achiziţionarea unui sistem pentru intubaţii dificile adulţi, în valoare de circa 73.000 lei, şi a unui defibrilator, în valoare de circa 30.000 lei.
Avizul dat azi de Consiliul Local privind cofinanţarea este un demers strict procedural, cofinanţarea de 10% fiind deja prevăzută în buget încă din luna mai a acestui an.