Nemulţumită cuantumul majorării tarifului de salubrizare, adoptat în şedinţa din 30 iulie 2019, societatea Bio Florisal a înaintat o plângere prealabilă către Consiliul Local Carei, solicitând revocarea parţială a hotărârii care stabilea scumpirea cu 21,72% şi adoptarea unei scumpiri de 58,46%.

consiliul local

Plângerea prealabilă a societăţii Bio Florisal, formulată prin intermediul unei societăţi civile de avocaţi, a fost prezentată consilierilor locali careieni în şedinţa de azi. În punctele de vedere formulate, atât viceprimarul Ludovic Keizer cât şi secretarul general al municipiului Carei, Adela Opriţoiu, susţin că hotărârea adoptată de Consiliul Local este legală. În cazul în care e numlţumită de răspuns, Bio Florisal poate ataca în instanţă decizia Consiliului Local Carei.
În luna iulie a acestui an, consilierii locali careieni au aprobat noile tarife de salubrizare, răspunzând astfel solicitării operatorului de salubrizare Bio Florisal SRL. Deși firma a cerut scumpirea cu 58,46%, la propunerea viceprimarului Ludivc Keizer, a fost aprobată scumpirea cu 21,72%. Astfel, pentru persoanele fizice tariful de salubrizare a crescut de la 4,84 lei/persoană/lună la 5,90 lei/persoană/lună, adică 7,02 lei cu TVA cu tot, iar în cazul persoanelor juridice de la 60 lei/mc la 74,35 lei/mc, adică 88,48 lei/mc cu TVA cu tot.
Bio Florisal solicită majorarea tarifelor de salubrizare la nivelul de 9,15 lei/persoană/lună plus TVA pentru persoane fizice, respectiv la 66,88 lei/mc plus TVA pentru persoanele juridice. Societatea de salubrizare și-a justificat majorarea pe baza indicelui prețurilor de consum pentru perioada martie 2011- mai 2019.