Artiști fotografi careieni și colaboratorii lor din Nyíregyháza expun la Satu Mare

Joi, 3 octombrie 2019, începând cu ora 17.00, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare va avea loc vernisajul expoziției comune de artă fotografică „TRANSIT”, realizată de Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei, în colaborare cu Fotoclubul „Helios-Art” din Nyíregyháza, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

foto club

Programul cultural este pregătit la pian de elevi de la Palatul Copiilor Satu Mare, pregătiți de doamna profesoară Moga Mariana.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 3 – 23 octombrie 2019, conform programului Galeriei de arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare.
Evenimentul este organizat de Fotoclublul „Vasile Vénig László” din Carei, în parteneriat cu Fotoclubul „Helios-Art” din Nyíregyháza, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Direcției de Cultură și Sport Carei, Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.
Prezentare Clubul Foto Helios-Art din Nyíregyháza: Clubul Foto Helios-Art din Nyíregyháza s-a înființat în anul 2007, având în componență10 membri. Scopul principal al clubului este de a susține dezvoltarea aptitudinilor artistice și tehnice ale membrilor săi. Clubul sprijină membrii în organizarea de expozițiiși dezvoltarea de proiecte, atât individuale, cât și de grup. În decursul unui an, încă de la înființare, au loc întâlniri cu fotografii o dată la douăsăptămâni, la Casa de cultură „Városmajor” din Nyíregyháza. În cadrul întâlnirilor se discută atât probleme legate de tehnica fotografică, cât și detaliior ganizatorice. Clubul foto are relații de bună colaborare cu clubul de film „NYÍRI”, oparte din membrii clubului foto fiind și membri în cineclubul „NYÍRI”. Au participat,alături de membrii cineclubului „NYÍRI” la o serie de tabere de creație foto – film. Fotografii au realizat fotografii documentare. Fotoclubul participă anual la Salonul Național de Fotografie, la expozițiile realizate de Asociația Artiștilor Fotografi Maghariși la Salonul Asociației Artiștilor Fotografi Maghari. În fiecare an își expun creațiile în orașe precum Debrecen, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza, Rakamaz și Tokaj.Expun: Balogh Gábor, Baloghné dr.Kovács Matild, Horváth Miklós, Jánosik István Tamás, Koncz András, Németh Péter, Sikolya Tibor, Zima Sándor.
Clubul Foto „Vasile Vénig Lászlo” din Carei
Foto Clubul „Vasile Vénig Lászlo” din Carei s-a înființat în luna octombrie 2012 sub denumirea Foto Club „Castellum”, ca o necesitate în vederea aprofundării cunoștințelor în arta fotografică și a schimbului de opinii între pasionații de fotografie din municipiul Carei. După trecerea în neființă a regretatului artist fotograf Vasile Vénig Lászlo, membru de onoare al clubului, se ia decizia schimbării denumirii din Foto Club „Castellum” în ”Vasile Vénig Lászlo” Foto Club din Carei, începând cu luna noiembrie 2013.
Clubul este format din pasionați ai artei fotografice cu vârste cuprinse între 16 și 50 de ani. Artiștii fotografi au avut expoziții până în prezent la Carei, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Zalău, Bonțida, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, București, Orosháza (Ungaria), Matészalka (Ungaria), Budapesta (Ungaria), Veliko Tărnovo (Bulgaria) și au stabilit legături cu cluburi și asociații foto de renume din țară și străinătate.
Începând cu anul 2014, Clubul Foto careian organizează anual Salonul Internațional de Artă Fotografică, eveniment desfășurat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFRO), iar din anul 2016, sub patronajul Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Fotografi (FIAP). În cadrul evenimentului sunt selectate și expuse fotografii ale artiștilor fotografi din întreaga lume.
Fotografiile expuse la Satu Mare aparțin artiștilor fotografi, membrii ai clubului: Bikfalvi Zsolt A.FIAP, Dragoș Georgescu, dr. Hágó Attila Nándor, Marius Georgescu, Farkas Alexandra, Csomai Dávid, Enyedi Zsolt, Simay Zsolt.