De câteva zile, la Carei au reapărut „colecţionarii germani” de maşini de cusut Singer, vechi. În diverse locuri din municipiu, dar mai ales în cartierul Mihai Viteazul I, au apărut o mulţime de anunţuri privind achiziţionarea unor asemenea maşini de cusut la preţuri enorme, cuprinse între 61.000 – 69.000 euro. Aveţi grijă, căci este vorba despre o escrocherie, iar dacă cădeţi în plasa escrocilor, riscaţi să pierdeţi foarte mulţi bani.

singer
Foto: Fülöp Csaba‎

Ţeapă cu certificatul de autenticitate
Infractorii promit sume de bani foarte mari celor care deţin maşini de cusut vechi. Ei le cer persoanelor respective ca, înainte de a se face tranzacţia, să depună bani în diverse conturi, pentru obţinerea certificatului de autenticitate. După ce sumele ajung în conturi, infractorii nu mai răspund la telefon.

Ţeapă cu maşina de cusut pereche
O altă metodă folosită de escroci este cea prin care ei promit să cumpere cu zeci de mii de euro doua maşini de cusut vechi. Victima are doar una singură, care nu ar valora mulţi bani. Aici intervine un “salvator” care se oferă sa-i vândă victimei a doua maşina de cusut, cu “doar” câteva mii de euro. Odată cumpărată cea de-a doua maşină, la fel ca şi în situaţia prezentată anterior, infractorii nu mai pot fi contactaţi.
Poliţiştii recomandă să nu vă lăsaţi atraşi de aceste oferte tentante întrucât există riscul ca ulterior să constataţi că aţi fost înşelaţi.