Din cauza subdimensionării, rețeaua de canalizare a Careiului, recent extinsă și reabilitată din fonduri europene de către Apaserv, nu mai face față în unele zone ale municipiului. Locuitorii din zona străzii Tireamului acuză apariția unor asemenea probleme. Noua canalizare nu funcționează nici măcar la parametrii la care a funcționat cea veche, astfel încât apar frecvent revărsări ale mizeriei și mirosuri neplăcute. De astfel acest fenomen a fost semnalat în mai toate zonele periferice ale Careiului.

DSC_0780

La fel stă situația cu canalizarea și în zona ștrandului termal. După ce la vechea rețea de canalizare au fost racordate rețelele din zona de agrement Grădina Viilor și cea de la blocurile ANL, mizeria se revarsă periodic în fața ștrandului, în special la sfârșit de săptămână. Datorită înclinației solului, apa și mizeriile se scurg în incinta ștrandului. Situația este cu atât mai neplăcută cu cât sâmbătă și duminică în cortul din incinta ștrandului au loc diverse evenimente festive. Scurgerile sunt atât de masive încât de fiecare dată este nevoie de intervenția vidanjelor Apaserv.


Careienii sunt nemulțumiți și de intervențiile Apaserv în zona cartierului Mihai Viteazul nr.1. Angajații Apaserv au săpat o mulțime de gropi pentru a identifica scurgerile de apă, însă au uitat să refacă carosabilul și trotuarele. Plus că, pe fondul unor intervenții neanunțate, consumatorii din cartier s-au trezit cu apă maro la robinete.


Situația nu este mai roză nici pe străzile Căplenilor și Ecoului, unde asfaltul nu a fost refăcut în urma lucrărilor de branșare a gospodăriilor la rețelele de canalizare. Locuitorii din zonă așteaptă în continuare ca cei de la Apaserv să vină și să refacă trotuarele pe care le-au tăiat cu ocazia lucrărilor efectuate.