Biblioteca Municipală Carei a organizat marți, 16 aprilie 2019, începând cu ora 13.00, la Fântâna arteziană din centrul municipiului Carei, manifestarea culturală intitulată ”Marșul cărților, Careiul citește!”, cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România, respectiv a Zilei Internaționale a cărții și a drepturilor de autor, sărbători marcate la data de 23 aprilie.

DSC_7215-1
În cadrul evenimentului au avut loc diferite activități prin intermediul cărora a fost promovată cartea și cititul ca formă de relaxare și dezvoltare a personalității.
Trupa de teatru M.E.E.M. a Centrului Cultural a susținut un atelier de teatru-lectură, prezentând o adaptare după piesa „Neguțătorul din Veneția”, de William Shakespeare.
Elevi de la Liceul Teoretic Carei, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” și Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei au prezentat cărțile lor favorite, au citit pasaje din acestea și i-au îndemnat pe cei prezenți să citească, fiindcă este o modalitate atractivă de a cunoaște lucruri noi, dar și de a-ți dezvolta vocabularul și personalitatea.
Reprezentanții Bibliotecii Municipale au împărțit semne de carte participanților, dar și trecătorilor.
Moderatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.
Parteneri: Direcția de Cultură Carei, Centrul de promovare a turismului cultural, Centrul Cultural Carei, Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” și Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”din Carei.