Cazul elevei careiene umilite și obligate de către dirigintă să se tundă singură în fața clasei a intrat în atenția ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. În cadrul unei intervenții la Realitatea TV, ministrul Educației a spus că se așteaptă ca anchetele pornite de Inspectorat, dar și de direcțiune să facă mai multă lumină în acest caz.

ecaterina andronescu

Referitor la cazul de la Școala Gimnazială Vasile Lucaciu din Carei, unde o fetiță de 11 ani a fost obligată să se tundă singură în fața clasei chiar de către propria dirigintă, ministrul Andronescu a declarat că, în orice caz, nu trebuia să se ajungă aici. ”Aici lucrurile s-au întâmplat în cascadă. Nu trebuia să se întâmple așa. Eu pot să vă spun ce trebuia să facă doamna dirigintă. Să îi cheme pe părinți la școală, să stea de vorba cu fetița. Nu să bage foarfeca în părul fetei”, a spus Andronescu pentru Realitatea TV.
Ministrul Educației a mai adăugat că va avea o discuție cu inspectorul școlar general despre situația la care s-a ajuns la școala din Carei și a precizat că sunt reguli suficiente pentru ca profesoara să fie sancționată.