În dimineața zilei de 16 aprilie 2019, o patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Locale Carei a susprins un grup de romi care înnoptase pe câmp, între Moftin și Carei, și se pregătea să ajungă în municipiu, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a administrației locale careien.

satra
Toți membrii grupului proveneau din comuna Cuceu, județul Sălaj. Persoanele respective au susținut că vor să ajungă la Oradea cu căruțele. Suspectând că vor să intre în municipiu în vederea practicării cerșetoriei, echipajul Poliției Locale i-a condus pe membrii grupului înspre varianta de ocolire a municipiului Carei.
În ultima perioadă, Poliția Locală a constatat un adevărat fenomen al cerșetorilor de etnie romă din Sălaj, care vin la Carei să apeleze la mila trecătorilor, în special în zilele de piață. Poliția Locală Carei a fost sesizată în mod repetat în acest an de către reprezentanții unor unități comerciale că aceste persoane venite din Sălaj, pe lângă faptul că apelează la mila trecătorilor, mai și fură bunuri din incinta magazinelor. Persoanele identificate practicând cerșetoria au fost sancționate contravențional și trimise cu trenul înspre localitățile de domiciliu.
Pe această cale, Poliția Locală lansează un apel către careieni, solicitându-le să nu mai dea bani cerșetorilor pentru că nu fac altceva decât să încurajeze fenomenul. De asemenea, careienii care observă asemenea grupuri de cerșetori sunt rugate să sesizeze dispeceratul Poliției Locale, la numărul de telefon 0261/865.311.