În şedinţa de azi, Consiliul Local Carei a aprobat finanţarea deplasării elevului Octavian Balog şi a profesorului coordonator Ovidiu Motişan la Concursul internaţional de robotică I3F Malang, care va avea loc în Indoneazia.

balog motisan
Consilierii au aprobat alocarea sumei de 12.500 lei pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare. S-a vehiculat şi varianta finanţării doar a jumătate din suma solicitată, urmând ca diferenţa să fie acoperită de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare sau de Ministerul Educaţiei, având în vedere că elevul şi profesorul din Carei reprezintă România la acest concurs internaţional. Primarul Eugen Kovacs a susţinut alocarea întregii sume solicitate, arătând că nici IŞJ Satu Mare şi nici Ministerul Educaţiei nu sunt dispuse să acopere jumătate din cheltuielile de deplasare.
Profesorul de informatică Ovidiu Motișan și elevul său Balog Octavian, de la Școala Gimnazială Nr.1 din Carei, vor reprezenta România la Concursul Internațional I3F Malang, care se va desfășura în Indonezia, în perioada 15-18 aprilie 2019.
Elevul Balog Octavian, îndrumat de profesorul Ovidiu Motișan, a creat robotul ”Explorer1”, cu care a obținut locul I și medalia de aur la Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie ROSEF 2018, care s-a desfăşurat la Suceava, în perioada 7-9 septembrie 2018. Cu acest rezultat excelent, careianul și profesorul său s-au calificat la Concursul Internațional I3F Malang din Indonezia.