În cadrul şedinţei ordinarea de azi, 19 martie 2019, consilierii locali careieni au aprobat noile taxe şi chiriile în piaţa agroalimentară, percepute de către firma Pieţe-Parcări SRL, aflată în proprietatea Consiliului Local al municipiului Carei.

DSC_0838

Administratorul SC Pieţe-Parcări SRL Carei, Melinda Avram, a propus Consiliului Local trei variante de majorare a chiriilor şi taxelor percepute producătorilor din piaţa agro-alimentară: de 20%, de 25% şi de 30%. În cele din urmă, consilierii locali au aprobat o creştere cu 25% a chiriilor şi taxelor în valoare de câţiva lei. Aceste taxe au fost astfel gândite încât să-i avantajeze pe micii producători care vin tot timpul anului în piaţa agro-alimentară în faţa comercianţilor ocazionali.
Consilierul local Ilie Ciuta s-a arătat interesat de soarta mărunţişului, întrebând administratorul firmei Pieţe-Parcări SRL dacă se dau bilete pentru sumele de cinci bani şi cele de zece bani. Administratorul Melinda Avam a declarat că, pentru a evita complicaţiile cu mărunţişul, sumele sunt rotunjite la încasare.
Consilierul Ilie Ciuta şi-a demonstrat şi cunoştinţele de IT în cadrul intervenţiei. Acesta i-a spus administratorul Melinda Avram că el ştie că ar exista varianta dotării cu casă de marcat mobilă, cu jurnal electronic şi cu bluetooth. Probabil că ştiu şi alţii, dar nu vor să-şi demonstreze în mod public vastele cunoştinţe de IT.