Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare anunță că la circumscripția din Carei, situată în incinta pieței agroa-alimentare, se vor efectua examene trichineloscopice în zilele de sâmbătă și duminică, adică în 16 și 17 martie 2019.

Examen-Trichineloscopic
Circumscripția Carei va fi deschisă sâmbătă, 16 martie 2019, între orele 8.00-13.00, iar duminică, 17 martie 2019, între orele 9.00 – 12.00.
”Rugăm toți solicitanții care doresc efectuarea examenului trichineloscopic, că în momentul prezentării probei de carne – pilieri diafragmatici – să aibă asupra lor , Cartea de Identitate a proprietarului, crotalia de identificare a suinei / suinelor sacrificate, precum și suma de 23,80 lei reprezentând contravaloarea examenului”, se arată în anunțul DSVSA Satu Mare.
Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă, obținută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populaţiei.
Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau penale după caz.