Peste 300 de persoane au participat la manifestările organizate de către UDMR în municipiul Carei de 15 Martie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretudindeni. La fel ca şi în anii precedenţi, ziua de 15 Martie a fost sărbătorită sobru şi fără incidente.

DSC_0788

La manifestări au participat comisarul ministerial al Guvernului Ungariei pentru relaţiile culturale cu maghiarii din afara graniţelor, senatorul Turos Lorand, primarul Eugen Kovacs, preşedinte al UDMR Carei, viceprimarul Ludovic Keizer, consilieri judeţeni şi locali UDMR şi FDG, delegaţi ai oraşelor înfrăţite din Ungaria, reprezentanţi ai asociaţiilor culturale maghiare din Carei şi numeroşi cetăţeni simpli. Programul artistic a fost asigurat de trupa de teatru amator döMIk, urmat de depuneri de coroane la bustul poetului maghiar Petofi Sandor.
Manifestările au continuat la teatrul din Carei. În discursul său, primarul Eugen Kovacs a remarcat că este pentru prima oară când Guvernul Ungariei trimite un reprezentant de 15 Martie la Carei. Apoi i-a îndemnat pe cei prezenţi să voteze la viitoarele alegeri parlamentare cu UDMR, care împreună cu FIDESZ luptă pentru apărarea valorilor creştine în Europa.
Comisarul ministerial Petnehazi Attila a arătat că în 1848 maghiarii s-au ridicat la luptă pentru apărarea valorilor creştine, iar acum trebuie să o facă din nou pentru a proteja aceste valori la nivel european.
Programul a continuat un concert susținut de Szarka Tamás & Ghymes.