INCREDIBIL! Cotrobăială ilegală prin birourile castelului din Carei

La castelul Karolyi din Carei a fost demarată o anchetă după ce una sau mai multe persoane au intrat fără drept şi au scotocit în birourile fundaţiei Grof Karolyi Sandor. Întrucât nu s-au constat urme de forţare a uşilor, se presupune că autorul/autorii ar fi beneficiat de complicitatea unui angajat care îşi desfăşoară activitatea în incinta castelului.

castel

Profitând de faptul că majoritatea angajaţilor se aflau în ziua lor liberă, una sau mai multe persoane au pătruns recent fără drept în birourile fundaţiei Grof Karolyi Sandor, care îşi desfăşoară activitatea în incinta castelului din Carei. Se pare că autorul/autorii au intrat în castel în calitate de vizitator/vizitatori şi au cotrobăit apoi prin birourile fundaţiei. Întrucât nu există urme de forţare a uşilor, se presupune că autorul/autorii au beneficiat de complicitatea unui angajat din castel, fie al fundaţiei, fie al secţiei careiene a Muzeului Judeţean.
Nu se cunoaşte exact mobilul pătrunderii fără drept în birourile care nu sunt destinate accesului publicului. Angajaţii încearcă să stabilească dacă au dispărut bani, acte sau alte obiecte. Se pare că pe fir a intrat şi Poliţia Carei, care ar fi demarat o anchetă în acest caz în vederea identificării autorului/autorilor, a complicilor şi a împrejurărilor în care s-a cotrobăit prin birourile fundaţiei.
Există tot mai multe voci care susţin că ar exista o legătură între spargerea de la castel şi cazul falsei poliţiste din piaţa agroalimentară. În opinia acestora, ar fi vorba de o campanie îndreptată împotriva unor persoane din administraţia locală careiană, iar cei care stau în spatele acestei campanii încearcă să facă rost de aşa-zise „informaţii compromiţătoare”, utilizând mijloace situate înafara cadrului legal. Anchetele poliţiştilor vor stabili cu certitudine dacă există vreo legătură între cele două cazuri de încălcare a legii, respectiv între autorul/autorii lor.