Femeia care s-a dat polițistă în piața agroalimentară din municipiul Carei ar fi fost jurnalista Daniela Ciuta, proprietara portalului Buletin de Carei au declarat surse, sub protecția anonimatului, pentru Opinie de Carei. Daniela Ciuta este cunoscută careienilor atât din postura de formator de opinie, cât și din cea de președinte al ASTRA Carei, respectiv de vicepreședinte al Asociației Foștilor Refugiați – filiala Carei. De asemenea, este soția consilierului local Ilie Ciuta, fost candidat la funcția de primar al Careiului în 2016.

daniela

Sursele citate au declarat că Daniela Ciuta a fost indicată de comercianta din piață pe care a ”controlat-o”, susținâd că este lucrător al Poliției Economice. Se pare că jurnalista a avut un ghinion formidabil. La ieșirea din magazin, a fost văzută de o persoană care a lucrat la firma de abrazive pe care o deține și care ar fi întrebat-o pe comerciantă ce a cumpărat jurnalista. Acestea ar fi fost împrejurările în care comercianta și-ar fi dat seama că cea care a controlat-o, solicitându-i diverse acte contabile, nu are nicio legătură cu Poliția Economică. Se pare că există și alți comercianți ”controlați” de falsa polițistă de la Economic, însă preferă să nu anunțe instituțiile abilitate, temându-se că vor deveni apoi victimele unor denunțuri și ale unor campanii denigratoare în mass-media extrem de locală.
Portalul Opinie de Carei a încercat să afle și părerea distinsei jurnaliste Daniela Ciuta înainte de a publica articolul, solicitându-i pe mail un punct de vedere. În loc să răspundă, Daniela Ciuta a trecut la atacuri, publicând mai multe articole denigratoare, scrise într-un limbaj de mahala.
Din informațiile pe care le deținem, nu ar fi pentru prima oară când jurnalista Daniela Ciuta își arogă calități pe care nu le deține. În trecut, aceasta s-a prezentat drept reprezentant al Primăriei Carei în faţa pescarilor de pe balta Ianculeşti pentru a-i determina să îi prezinte la control biletele de pescuit.
Inspectoratul Poliției Județului (IPJ) Satu Mare tratează cu maximă discreție acest caz, avându-se probabil în vedere notorietatea distinsei jurnaliste. Atât de discret încât nici nu l-a considerat demn de a fi menționat în buletinele de presă din zilele următoare, deși acolo apar inclusiv șoferii care sunt prinși la volan după ce au consumat un păhărel de alcool.
P.S. Având în vedere că este vorba de Daniela Ciuta, acuzațiile cum că s-ar fi dat jurnalistă, cerându-le comercianților un kilogram de fructe sau o legătură de zarzavaturi pentru a le face reclamă, sunt neîntemeiate. Este treaba fiecărui jurnalist cât de mult își apreciază munca și la ce soluții recurge pentru a obține reclamă. Dacă unii jurnaliști acceptă să fie plătiți în natură este pur și simplu alegerea lor.