Unul dintre cele mai renumite siteuri de rezervări din Ungaria, Hotel Guru, a postat un articol cu principalele 5 motive pentru care merită să vizitezi județul Satu Mare. Unul dintre aceste motive îl constituie castelul Karolyi din municipiul Carei.

castel1

”Unul dintre principalele obiective turistice din judetul Satu Mare, castelul Karolyi este situat intr-un parc dendrologic din inima Careiului. Cu un aspect baroc bine intretinut ce inca isi pastreaza farmecul cavaleresc din Epoca Medievala, castelul are expuse in permanenta diverse colectii de arta.
Construit in 1792 pe locul unei foste cetati folosite in apararea domeniului impotriva turcilor, castelul avea sa adaposteasca de-a lungul anilor, in cele 40 de camere de pe cele doua nivele, circa 60 de persoane, dintre care 30 aveau radacini nobiliare, iar restul erau servitorii lor.
Din cauza unui furt care a avut loc la castel in anul 1918, in ziua de azi se mai gasesc putine obiecte de arta din perioada familiei Karolyi. Printre tablourile ramase se numara o pictura cu contele Karolyi Laszlo realizata in anul 1680, pe cand acesta era prefect al comitatului Satmarului. Pe langa obiectele celebrei familii, in expozitiile de arta de la castel mai pot fi observate piese de mobilier de epoca provenite de la diferite castele din Europa, trofee din Africa de Sud si figuri de ceara”, scrie site-ul Hotel Guru.
Celelalte patru motive de a vizita județul Satu Mare sunt: turul municipiului Satu Mare, relaxare la stațiunea Tășnad, vizitarea cetății din Ardud, respectiv vizitarea Muzeului Moților din Scărișoara Nouă.