La început de an, portalul Opinie de Carei trece în revistă principalele evenimente care au avut loc de-a lungul anului trecut în municipiul nostru. Evenimente care au fost relatate pe larg de către Opinie de Carei, portalul tuturor careienilor.

retrospectiva

Ianuarie

Doi tineri artiști din Carei s-au calificat în semifinala concursului Eurovision România din acest an. Este vorba de tânărul Eduard Santha, care s-a clasat pe locul al optulea în Marea Finală a Selecției Naționale Eurovision 2017, respectiv de careianul Manuel Chivari, cel care a reuşit să se claseze pe locul al cincilea în Marea Finală a emisiunii- concurs Românii au Talent în 2016.

colaj santha chivari

În şedinţa ordinară din ianuarie 2018, consilierii locali careieni au aprobat reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitare de stat, cu personalitate juridică, din municipiul Carei. În cadrul acestui proiect, a fost decisă comasarea prin absorbție a Școlii Gimnaziale Nr.3 cu Liceul Teoretic Carei.

Februarie

Un modern laborator de robotică pentru elevii dotaţi şi o cantină pentru elevii din categorii sociale defavorizate au fost inaugurate la Şcoala Gimnazială Nr.1 din municipiul Carei.

DSC_0401

În cadrul Galei Sportului Careian, au fost premiați sportivi din cincisprezece ramuri sportive. Premiile au fost înmânate de către viceprimarul Ludovic Kaizer, fostă legendă a fotbalului careian și sătmărean.

Martie

Subcomisarul Ioan Copil-Lăpuște a devenit noul comandant al Poliţiei Carei. Acesta a fost numit în funcție după plecarea comisarului șef Dinu Urâte pe postul de șef al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Satu Mare.

politie-carei lapuste

Consilierii locali careieni au aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea viitorului magazin Lidl în municipiu. Acesta este amplasat pe Calea Mihai Viteazul şi va avea o suprafață construită de 2.237 mp.

Aprilie

La Carei s-a organizat etapa națională a Olimpiadei școlare la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn, care se adresează elevilor din învățământul liceal – filiera tehnologică, clasele a XI-a și a XII-a.

_1220011

Mai

Echipa de fotbal a Liceului Teoretic Carei, care a reprezintat judeţul Satu Mare la etapa naţională la fotbal băieţi nivel liceal în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS), a reuşit să câştige titlul de campioană naţională la competiţia care s-a desfăşurat în Teleorman.

teoretic campioni

Compania americană Castle Film începe filmările la castelul din municipiul Carei, a anunţat regizorul Amy Krell. Acţiune filmului va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă, a mai anunţat regizorul în cadrul unei conferinţe de presă organizate la castelul Karolyi.

Iunie

Cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, careianca Marina Năstăsescu a primit din partea administrației locale o diplomă de recunoaștere și un frumos coș cu flori.

DSC_0281

Careianca Biro Briana Andreea, elevă a Liceului Teoretic Carei, a obținut media 10 la Evaluarea Națională. La nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat doar două medii de 10.

Iulie

Au fost înmânate oficial diplomele de onoare celor doi veterani de război din Carei aflați în evidențele Ministerului Apărării Naționale. Este vorba de Palko Vasile și Bodoni Gheorghe, în vărstă de 94, respectiv 96 ani.

bodoni 2

Trupa hip hop BUG Mafia a oferit un nou concert extraordinar la Clubul Joy din Carei. Tataee, Caddy și Uzzi au făcut din nou un show de zile mari, spre bucuria numeroșilor fani prezenți în clubul careian.

August

Are loc cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului AugustFest şi a doua ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST. Organizat pentru a doua oară la Carei, Festivalul CAREIFEST a adus în faţa publicului trei evenimente majore, diferite ca genuri, care s-au desfăşurat pe durata a 10 zile: prima ediţie a Festivalului Copiilor „JUNIOR DAY”, cea de-a doua ediție a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor şi cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului AUGUSTFEST.

DSC_8714

Are loc cea de-a XIX-a ediţii a Festivalului Moţilor „Zilele Iancului”. O ediţie cu totul şi cu totul specială, desfăşurată în Anul Centenarului. De asemenea, a fost inaugurată capela mortuară din sat, fiind sfinţită de către arhireul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, PS Timotei Sătmăreanul.

Septembrie

În Anul Centenarului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare a organizat în municipiul Carei manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Pompierilor. Pe lângă discursurile oficiale, careienii au avut parte de o paradă a cadrelor şi a tehnicii din dotare, precum şi exerciţii demonstrative spectaculoase ale pompierilor sătmăreni.

DSC_0585

Timp de aproape o săptămână, datorită Memorialului Dohan Mircea, ajuns la a VII-a ediție, Careiul a devenit capitală internațională a handbalului.

Octombrie

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită foarte sobru în Anul Centenarului la Monumentul Ostașului Român din centrul municipiului Carei. Mii de careieni au urmărit ceremonialul militar și religios, fiind impresionați în special de defilarea detașamentelor militare și de demonstrația parașutiștilor.

P1440687

Doi traficanţi de droguri au fost prinşi în flagrant pe raza municipiului Carei în cadrul unei acţiuni de amploare organizate de către DIICOT Satu Mare. Anchetatorii au găsit asupra celor doi suspecţi cantitatea de 103 pastile de Ecstasy.

Noiembrie

Careienii Răzvan Nintaş şi Marius Bucureştean, însoțiți de alți patru voluntari, au pornit în 28 noiembrie pe jos, către Alba Iulia, reconstituind traseul parcurs de participanţii la Marea Adunare Naţională din Alba Iulie, din 1 Decembrie 1918. 

DSC_0970

Consilierii locali careieni au aprobat contractarea unui împrumut în valoare de 2,5 milioane lei. Banii urmează să fie folosiți pentru a asigura cofinanțarea proiectelor din fonduri europene și guvernamentale care vor fi implementate în Carei, în valoare totală de peste 110 milioane lei.

Decembrie

După şase ani de la începerea lucrărilor, a fost recepţionată şi deschisă traficului varianta de ocolire a municipiului Carei. Un nesperat cadou de Crăciun oferit careienilor de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

DSC_0282

În cadrul unui mesaj video postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, anul 2018 este caracterizat de către primarul Eugen Kovacs drept un an al proiectelor europene și guvernamentale pentru orașul nostru, fiind semnate deja contracte de finanțare de peste 25 milioane de euro.

eugen kovacs

Anul 2018 s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii oferit careienilor în noaptea de Revelion de către administraţia locală. Mii de careieni s-au adunat în centrul municipiului pentru a urmări spectacolul pirotehnic.