Un tânăr în vârstă de numai 21 de ani a decedat după ce a stat ore întregi în frig, agăţat de gardul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei. Tânărul a vrut să fugă din centru luni seara, fiind găsit în şoc hipotermic şi plin de răni abia marţi dimineaţă de către angajaţii instituţiei de protecţie socială.

cadavru

Tânărul a vrut să fugă luni, 31 decembrie 2018, din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana pentru a-şi petrece Revelionul alături de mama sa. Se pare că nu este prima dată când a dispărut din centru. Însă de data aceasta, tentativa de fugă s-a sfârşit tragic. Tânărul a rămas agăţat de gard, fiind găsit abia în ziua următoare, marţi, 1 ianuarie 2019, la ora 7.00.
Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum a fost posibil ca angajaţii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana să nu observe lipsa tânărului beneficiar, în condiţiile în care aceste centru este supravegheat video. De asemenea, este derulată o anchetă şi la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, în subordinea căreia funcţionează Centrul Cristiana.