Parohia Reformată Nr.2 din municipiu a oferit Primăriei Carei un spațiu gratuit în incinta Centrului Ecleziastic Reformat Kalvin, în vederea mutării acolo a Grădiniței cu Program Prelungit Nr.5 din municipiu. Comunitatea careiană va putea folosi în mod gratuit timp de 49 de ani spațiul destinat grădiniței.

Tolnay

Viitoarea grădiniță va avea o capacitate de 40 de locuri pentru copii, o suprafață de 730 mp, o curte interioară, un loc de joacă pentru copii și o parcare pentru părinți. Parohia Reformată Nr.2 s-a angajat să obțină toate avizele și autorizațiile necesare bunei funcționări a grădiniței. Prezent la ședință, protopopul reformat de Carei, Tolnay Istvan, a declarat că noua grădiniță va fi predată administrației locale la începutul lunii septembrie.
Primarul Eugen Kovacs a arătat că noua grădiniță, care este deja mobilată, va fi cea mai modernă din municipiu. ”Guvernul Ungariei a finanțat construcția a 58 de astfel de grădinițe în Transilvania. Una dintre ele este în Carei, iar alte două în municipiul Satu Mare”, a declarat primarul Kovacs.
Tot în cadrul ședinței de azi, consilierii locali au aprobat darea în folosință gratuită a unui spațiu în favoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, a unui spațiu pentru Fundația Down, extinderea terasei Bistro L’Art și alocarea următoarelor finanțări nerambursabile: Parohia Ortodoxă Sf. Dimitrie (tabără creștină) – 6.850 lei, Asociația Foto Club Vasile Venig Laszlo (Toamna artei fotografice, Carei, 2018) – 13.500 lei și Fundația Say Yes (Say Maturus) – 6.400 lei.