Catarg cu drapel românesc sfinţit în Anul Centenarului la Carei (Galerie foto)

Sute de persoane au participat în această seară la ceremonia de sfinţire a catargului cu drapel românesc înălţat în Anul Centenar la Carei, ultima brazdă de pământ românesc eliberată în Al Doilea Război Mondial. Catargul este amplasat lângă Catedrala Ortodoxă Sf. Dimitrie din municipiul Carei.

DSC_0463

Oficialităţile au participat în număr mare la înălţătorul eveniment. Alături de sutele de careieni au fost prezenţi prefectul Darius Filip, episcopul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, PS Timotei Sătmăreanul, şefi ai structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, ai SRI Satu Mare, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene şi locale, reprezentanţi ai partidelor politice din Carei. Garda de onoare a fost asigurată de patru plutoane ale Armatei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Pompierilor.
Aflat în fruntea unui numeros sobor de preoţi, PS Timoeti Sătmăreanul a sfinţit drapelul, care a fost apoi înălţat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României. Au rostit scurte discursuri prefectul Darius Filip, primarul Eugen Kovacs, preşedintele Asociaţiei Civice Tempora Satu Mare, colonelul (r) Voicu Şichet, şi preotul paroh Valer Pop.
Ceremonia a continuat cu un recital de cântece patriotice al Tarafului Ceatăra, coordonat de Adrian Paşca, şi s-a încheiat cu un moment special oferit de tulnicăresele din Ianculeşti.
Catargul sfinţit azi a fost donat de către Asociaţia Civică Tempora Satu Mare, preoţii parohi ai Catedralei Ortodoxe Sf. Dimitrie acceptând să-l amplaseze pe terenul său. Acesta este cel de-al 14-lea catarg ridicat de Asociaţia Tempora pe raza judeţului Satu Mare în acest an cu scopul de a contribuit astfel la aniversarea demnă a Centenarului Marii Uniri, fiind totodată un gest de recunoştinţă pentru jertfa înaintaşilor.