Operatorul regional Apaserv SA a fost notificat în scris de către Primăria municipiului Carei să întrerupă lucrările demarate pe raza municipiului până când va reface trotuarele afectate de săpături, a declarat primarul Eugen Kovacs pentru cotidianul Szatmari Friss Ujsag.

sant
Sursa foto: Friss Ujsag

În urma reclamațiilor primite de la cetățeni privind șanțurile săpate de firmele contractate de Apaserv pe străzile Căplenilor, Agoston și Gheorghe Lazăr, șanțuri care nu au fost acoperite, primarul Eugen Kovacs a somat Apaserv Satu Mare SA să întrerupă lucrările până în momentul în care va readuce la starea inițială trotuarele decapate.
”Eu înțeleg că societatea furnizoare de apă derulează o investiție serioasă în oraș, însă nu mai putem tolera lucrările de mântuială, iar noi să plătim dacă vrem ca trotuarele și drumurile să fie în regulă. Am cerut responsabililor Apaserv să refacă tronsoanele de trotuar pe care le-au decapat și le-au săpat, dar și să se consulte cu cetățenii în privința lucrărilor de racordare a populației la rețeaua de canalizare, astfel încât să nu mai existe nemulțumiri. Trotuarele de pe cele trei străzi au fost tăiate în lung și-n lat, iar locuitorilor le este imposibil să mai circule după ploaie. Sper să ajungem la un acord cu reprezentanții Apaserv, astfel încât implementarea proiectului să continue în condiții normale”, a declarat primarul Kovacs pentru Friss Ujsag.
În aceeași situație se află și societatea Electrica SA, care își modernizează rețeaua de distribuție din Carei, săpând șanțuri care traversează nu numai trotuarele, ci și spațiile verzi. Și reprezentanții Electrica au fost somați să nu mai înceapă noi săpături până nu vor readuce la starea inițială trotuarele și spațiile verzi afectate de lucrări.