Întâlnirea mămicilor cu bebeluși de astăzi la „Bibliobebe cu povești” a fost una emoționantă. Desfășurată sub un generic mai pretențios, „Se dezvoltă armonios bebelușul tău? Dezvoltarea armonioasă fizico-spirituală a bebelușului tău”, s-a dovedit a fi o întâlnire caldă, prietenoasă între mamicile cu bebeluși și invitatele Bibliotecii Municipale Carei, dr. Szilágyi Andrea, pediatru, şi Bálint Katalin, psiholog, specialist în terapia prin lectură.


După momentul de debut în care directorul Corina Nuna a prezentat invitatele, atmosfera s-a relaxat, copilașii s-au jucat, iar mămicile, cu un ochi pe copii, dar ochi și urechi la invitate, au aflat că toate provocările prin care trec au soluții, că nu există soluții incorecte, există doar soluții ce sunt sau nu în sprijinul dezvoltării armonioase a bebelușului. Doamna dr. Szilágyi Andrea a prezentat liniile generale de dezvoltare psiho-motorie pe grupe de vârstă la care pot raporta dezvoltarea propriului bebeluș, dar a subliniat că fiecare bebeluș este unic și are propriul ritm de evoluție, ritm ce trebuie respectat. A fost completată de doamna psiholog Bálint Katalin care a dezvăluit importanța echilibrului în dezvoltarea psihică și motorie. A mai subliniat, de asemenea, importanța lecturii și conversației în limba maternă în condițiile în care televiziunea oferă programe extrem de tentante și pentru părinți, și pentru bebeluși.
Un moment cu o încărcătură emoțională mare a fost acela al scurtei povești care a aburit ușor privirile mămicilor care au conștientizat, prin morala poveștii, importanța pe care o au în viața propriilor copii. La final, privind în cutia magică au aflat secretul unei mămici perfecte: au descoperit propria imagine în oglinda din cutie. Cu alte cuvinte, fiecare mamă este perfectă pentru copilul ei.
Întâlnirea s-a încheiat cu întrebările la care mămicile au aflat răspunsuri competente oferite de invitate cu multă amabilitate.