Spitalul Județean de Urgență Satu Mare are din data de 6 iunie 2018 o nouă ambulanță care vine în completarea parcului auto medicalizat, destul de deficitar la ora actuală. Autoutilitara a fost donată de Crucea Roșie din orașul Schwäbisch Gmünd, județul Ostalbkreis – Germania, informează Consiliul Judeţean Satu Mare.


Este cea de-a doua ambulanță care a fost donată în ultimele 6 luni de Crucea Roșie din Germania, ca urmare a unui important parteneriat de care se bucură județul Satu Mare.
Cheile și actele ambulanței au fost predate președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, de către directorul Crucii Roșii din orașul Schwäbisch Gmünd, Mark Bischoff.
“Ne bucură faptul că în decurs de câteva luni se concretizează un nou pas important în cadrul acestei colaborări. Pe această cale aș dori să aduc mulțumiri inițiatorului acestui parteneriat important, domnului Szepessy Iosef – fost campion mondial la spadă, sătmărean stabilit în Germania. De asemenea, doresc să îi mulțumesc în mod deosebit domnului prefect din Ostalbkreis, Klaus Pavel, pentru toată deschiderea pe care ne-o arată în realizarea parteneriatelor pe care le derulăm cu județul pe care îl conduce. În ceea ce privește ambulanța pe care am primit-o astăzi în beneficiul pacienților sătmăreni, pot să vă spun că aceasta a venit din Germania cu toate reviziile făcute și este dotată cu toată aparatura necesară intervențiilor de urgență”, a declarat Pataki Csaba la preluarea autoutilitarei.
Ambulanța pe care a primit-o Spitalul Județean de Urgență Satu Mare este o mașină produsă de o firmă prestigioasă în domeniu.
“Ca și în cazul primei ambulanțe donate, o vom pune și pe aceasta cât mai de repede în funcțiune și o vom inscripționa cu sigla Spitalului Județean. Acest autoturism umple un gol important, știut fiind faptul că parcul nostru de mașini este destul de precar din punct de vedere tehnic. Mașina va fi folosită pentru transferul interclinic al pacientilor, având în vedere faptul că în prezent se pierd timpi prețioși atunci când așteptăm ca Serviciul Județean de Ambulanță, care are foarte multe solicitări, să realizeze în timp util acest transfer. Demersurile administrative vor fi realizate rapid, iar în scurt timp veți vedea mașina rulând pe străzile orașului”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgentă Satu Mare, Adrian Marc.
Ambulanța donată Spitalului Județean Satu Mare a fost condusă din Germania până în Satu Mare, chiar de către directorul Crucii Roșii din orașul Schwäbisch Gmünd, Mark Bischoff. Acesta a venit însoțit de Ștefan Weber, un sătmărean stabilit în orașul Schwäbisch Gmünd din Germania și care este un susținător al parteneriatelor dintre cele două județe înfrățite.
„Avem marea plăcere să predăm astăzi această ambulanță în cadrul parteneriatului dintre județul Ostabkreis și județul Satu Mare. Dorim ca această ambulanță să contribuie la salvarea pacienților din județul Satu Mare”, a declarat Mark Bischoff, înaintea predării actelor și cheilor mașinii, partenerilor sătmăreni.