Undă verde pentru amenajarea parcului de agrement Șomoș în Carei. Finanțare de 11,95 milioane lei

Încă un proiect depus de către Primăria Carei va primi finanțare în cadrul Programului Operațional 2014-2020. Este vorba de proiectul intitulat ”Amenajare parc de agrement SOMOS în municipiul Carei”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

În cursul săptămânii trecute, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a semnat contractul de finanțare al proiectului, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest din Cluj Napoca.
Valoarea totală a proiectului este de 11,95 milioane lei, din care contribuția proprie a administrației locale este de 2%, adică 239.000 lei.
Prin intermediul acestui proiect, se va reda în folosinţă zona degradată Şomoş, în suprafață totală de 46.000 mp, acoperită în prezent de bălării şi de gunoaie. În centrul viitorului parc Şomoş, care va fi înierbat, vor fi amenajate o serie de alei regulate între zonele de joacă pentru copii şi zonele de fitnes, pentru practicarea sporturilor pe role, totul urmând a fi înconjurat cu o pădurice. De asemenea, vor exista și două spații destinate copiilor și adulților cu dizabilități. Au fost gândite şi o serie de locuri mai retrase, înspre margini, care vor fi dotate cu cele necesare pentru picnicul familiilor. Careienii vor avea acces la wi-fi, iar zona va fi dotată cu un sistem de iluminat și unul de supraveghere video, a declarat Carmen Egli, șeful Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei.
În vara trecută, Primăria Carei a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea celor patru blocuri turn din municipiul, proiectul fiind finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. Proiectul intitulat ”Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale în Municipiul Carei, Componenta Blocuri Turn (4 blocuri)” are valoarea totală de 2.686.249,00 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 1.578.801,15 lei. Lucrările sunt în curs de execuție.