Jurnalistul Megyeri Tamás Róbert a publicat pe portalul Anziksz o scrisoare deschisă către consilierul local careian Ilie Ciuta, prin care îl acuză că se ascunde după fusta soţiei sale. Opinie de Carei prezintă integral scrisoarea deschisă a jurnalistului Megyeri către consilierul local Ciuta.

ilie pe statuie
Consilierul Ilie cocoţat pe-a lui Lucaciu statuie (Sursa foto: pagina de Facebook Ilie Ciuta)

Scrisoare deschisă către consilierul local careian Ilie Ciuta
Stimate Ilie Ciuta, vă ascundeţi iarăşi după fusta soţiei. Ce să cred totuşi despre dumneavoastră când procedaţi în acest fel? Am scris un articol de opinie zilele trecute despre faptul că aţi legat panglici cu tricolorul românesc pe câteva din statuile din Carei. Gest pe care l-am considerat forţat, iar după mine aţi recurs la el doar pentru a putea poza în faţa camerelor. Ca răspuns caracteristic, soţia dumneavoastră mă somează să-mi fie ruşine.
În calitate de fost candidat la funcţia de primar şi de actual consilier local nu sunteţi în stare să vă apăraţi singur? Mai bine o lăsaţi pe soţia dumneavoastră să scrie tot felul de prostii despre mine. Poate nu vă amintiţi, dar instanţa a hotărât deja o dată că nevasta dumneavoastră a făcut afirmaţii nereale despre mine. Ştiţi cum a pus în aplicare sentinţa instanţei draga dumneavoastră soţie, unicul proprietar şi administrator al Buletin de Carei? Instanţa a decis să şteargă mai multe articole. Cu chiu, cu vai, a făcut acest lucru, dar le-a publicat din nou, la finalul lor încercând să ascundă scuzele – lucru care constituie o sfidare a justiţiei, căci un om normal nu îşi cere scuze în acest mod. În măsura în care aveţi cunoştinţă despre aceste fapte, nu vă este ruşine? Deşi, de cele mai multe ori, Ilie Ciuta încearcă să se prezinte drept un mare patriot, nu consideră importantă respectarea cu bună credinţă unei hotărâri judecătoreşti, din moment ce nu i-a cerut soţiei sale să o ducă la îndeplinire. Ştiţi, după părerea mea, patriotismul şi aceste atitudini de a găsi “portiţe” nu sunt deloc compatibile.
Dar dacă tot vorbim de patriotismul prost înţeles, pe pagina dumneavoastră de pe o reţea de socializare apare un comentariu portivit căruia ungurii ar fi singurul popor barbar al Europei. În mod cert, nu aveţi curajul să faceţi astfel de afirmaţii şi nici nu împărtăşiţi acest punct de vedere, motiv pentru care vă rog să ştergeţi comentariul respectiv. Probabil că nu aţi avut timp suficient ca să vă administraţi pagina de Facebook, dar aţi simţit că este important să daţi like unui alt comentariu în care maghiarii din România sunt acuzaţi că ar fi prea delicaţi, fiind asemănaţi cu mimozele.
În concluzie, ce fel de om sunteţi? Dacă gândiţi astfel, deşi nu aveţi dreptate, măcar luaţi poziţie şi exprimaţi-vă punctul de vedere.
Cu tristeţe,
Megyeri Tamás Róbert
jurnalist