In Memoriam Titus Doboș la castelul din Carei

Joi, 17 mai 2018, începând cu ora 17.30 a avut loc evenimentul „In Memoriam Titus Doboș”, cu ocazia împlinirii unui an de la trecerea în neființă a regretatului profesor și artist, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

La ora 17.30, rudele, prietenii și reprezentanții Direcției de Cultură Carei au depus coroane și jerbe de flori și au păstrat un moment de reculegere la mormântul profesorului Titus Doboș din cimitirul Mesterészi din Carei.
De la ora 18.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei avut loc o masă rotundă, a fost prezentată o expoziție de fotografie cu creații ale regretatului profesor și au fost expuse cele trei volume semnate de acesta.
Manifestarea a debutat cu o alocuțiune din partea domnului Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, după care au luat cuvântul Dana Bogdan, fiica profesorului, invitații, profesorul Adrian Țineghe și domnul Cziker Andrei, dar și persoane apropiate sau foști colaboratori, protopopul greco-catolic de Carei, vicar foraneu Radu Filip și profesorul Ioan Ardelean.
Momentele artistice au fost realizate de Maria Simionuc, elevă a Liceului de Arte „Aurel Pop” din Satu Mare, la clasa doamnei profesoare Anamaria Manfredi, Bako Jasmin, strănepoțica domnului Doboș și domnul profesor Szűcs József, alături de Adrian Ștefănuți.
Moderatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.
La final, cei prezenți au depănat amintiri prețioase cu întâmplări comune alături de profesorul și artistul Titus Doboș.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul familiei domnului Titus Doboș.