Interviu cu Sorin Cioltean, noul antrenor al Victoriei Carei

cioltean 1
Reporter: – În ce împrejurări aţi ajuns antrenor la Victoria Carei? Când aţi preluat postul?
Sorin Cioltean: – Sincer, mi-a fost destul de greu să accept această funcţie, dar la insistenţele conducerii am hotărât să mă implic şi să dau o mână de ajutor până la terminarea campionatului. Am preluat postul după primul eşec, acasă, din returul campionatului.
Reporter: – În ce stare aţi găsit echipa? Ce schimbări aţi făcut?
Sorin Cioltean: – În momentul în care am preluat echipa, mi s-a prezentat o listă cu doar 13 jucători, un şoc pentru mine, având în vedere condiţiile excelente de la acest club. După două săptămâni am reuşit să ne mărim lotul la 19 jucători. Pe viitor ne dorim să organizăm o selecţie şi să încercăm să acaparăm tinere talente, dornice de performanţă în acest domeniu.
Reporter: – Ce obiective v-aţi propus cu Victoria?
Sorin Cioltean: – Obiectivul unui club cu tradiţia Victoriei a fost dintotdeauna un loc fruntaş, aşadar… locul I. Bineînţeles, în acelaşi timp ne dorim să creştem jucători de care să ne mândrim în viitor, să ajungă istorie pentru acest oraş, precum sunt în trecut: Lung, Kaizer, Pinter, etc şi în prezent: Bikfalvi, I. Kovacs, dar să nu uităm şi de celelalte ramuri sportive.
Reporter: – Ce rezultate a obținut Victoria de când sunteți antrenor?
Sorin Cioltean: – La scurt timp de la preluarea echipei, am întâmpinat vizita Oaşului Negreşti, scor 0-2, fiind primul meci în care am făcut “cunoştinţă” cu jucătorii echipei. De atunci, victorii: 5-1 la Babţa, 6-2 în Cupa României la Foieni, 4-1 la Doba. Sper să nu dezamăgim pe viitor.
Reporter: – Faptul că ați jucat și dumneavoastră la Victoria vă ajută în activitatea de antrenor?
Sorin Cioltean: – Am jucat, din păcate, o perioadă scurtă la Victoria, moment în care am acceptat să vin prin transfer de la Centrul Olimpic Viitorul Oradea. Faptul că la un antrenament mi-am fracturat piciorul, stând mult timp departe de gazon, mi-a dat planurile peste cap. Dar, revenind la întrebarea dumneavoastră, Victoria Carei de atunci se compara cu FC Steaua anilor ’86, bineînţeles vorbind de un alt nivel fotbalistic.
Reporter: – Ce credeți că ar trebui făcut ca suporterii careieni să asiste în număr tot mai mare la meciurile disputate de Victoria pe teren propriu?
Sorin Cioltean: – Pe scurt, un fotbal de calitate, adică spectacol, pentru că spectatorii asistă la spectacol.
Reporter: – Un mesaj către careienii iubitori de fotbal dacă aveţi?
Sorin Cioltean: – Să vină să încurajeze jucătorii şi antrenorii de la toate grupele de jucători, atât la rezultatele pozitive cât şi la cele negative.
A consemnat Szasz Lorand