O parte din angajații Spitalului Municipal Carei, membri ai Federației Sanitas, au intrat în grevă de avertisment în cursul dimineții de azi. Greva de avertisment se desfășoară între orele 9.00-11.00, a declarat președintele Organizației Sanitas Spital Municipal Carei – Deac Crețu Simona.

Membrii Federației Sanitas reclamă scăderea considerabilă a veniturilor şi cer eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării bugetare, plafon care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, o posibilă soluţie avansată fiind excluderea din limita celor 30 de procente a plăţii suplimentare pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale, precum şi a plăţii suplimentare pentru gărzi. Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.
În cazul în care problemele legate de scăderea salariilor nu vor fi rezolvate, membrii Federației Sanitas sunt deciși să intre în grevă generală începând cu data de 11 mai 2018.