În cadrul şedinţei ordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat documentaţia pentru patru proiecte importante, care urmează să fie depuse spre finanţare în cursul zilei de luni, în cadrul Programului Operaţional Regional. Valoarea totală a celor patru proiecte este de 58,4 milioane lei.

DSC_0598

Primul proiect vizează reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr.1. În cadrul proiectului se propune: reabilitarea corpului A al şcolii, construirea unei săli de sport, amenajarea exterioară a incintei şcolare, realizarea unui parc şi a unui teren de sport şi amplasarea de camere de supraveghere video. Valoarea investiţiei este de 9,4 milioane lei.
Al doilea proiect prevede crearea unui centru multifuncţional pe locul actualelor sere ale oraşului, care să găzduiască o bibliotecă, o sală de proiecţie, o sală de audiţie, o sală de meditaţie cu muzică ambiamentală, spaţii de recreere şi o parcare cu 75 de locuri la demisol. Valoarea investiţiei este de 23,1 milioane lei.
Al treilea proiect vizează înfiinţarea unui centru recreativ în zona stadionului Victoria, care să cuprindă un bazin de înot (25 m lungime cu şase culoare), a unei săli de gimnastică de mici dimensiuni, care să aibă alături un teren de fotbal de mici dimensiuni şi a unui şah în aer liber. Valoarea investiţiei este de 13,3 milioane lei
Al patrulea proiect se referă la construirea unui ansamblu de 56 locuinţe sociale, adică a şapte blocuri cu câte opt apartamente. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiţiei este de 12,6 milioane lei.