Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, dezminte în mod categoric zvonurile apărute în satul Ianculești cum că, împreună cu reprezentantul satului, consilierul local Ioan Oneț, ar vrea să le ia ianculeștenilor cimitirul, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

kovacs onet
Pentru a putea întăbula noua capelă mortuară din Ianculeşti, a cărei construcţie a fost finanţată din bugetul local, a fost necesară dezmembrarea unei suprafeţe de 30 de ari din cimitir, pentru care secretarul municipiului Carei, Adela Opriţoiu, a cerut ridicarea dreptului de uzufruct al Bisericii Ortodoxe din satul aparţinător. Este vorba de o simplă formalitate, fără de care nu se putea întăbula noua capelă.
“De aici a ieşit un adevărat tărăboi. Pentru a putea realiza întăbularea capelei, doamna secretar Opriţoiu s-a adresa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), care a aprobat şi a operat aceste modificări. Îmi pare rău că preotul paroh nu a înţeles acest demers, dar nici nu a venit la Primăria Carei să ceară informaţii suplimentare. În schimb, a lansat acuzaţii nefondate la adresa mea şi a consilierului local Ioan Oneţ, reprezentantul satului Ianculeşti, cum că am vrea să luăm cimitirul ianculeştenilor. Dacă cineva încearcă să convingă ianculeştenii că primarul sau un consilier local vrea să le ia cimitirul, respectivul minte cu neruşinare. Vrem doar să finalizăm capela, să o întăbulăm conform legii şi apoi să o predăm pe vecie Bisericii Ortodoxe din Ianculeşti”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
La sediul Primăriei Carei a avut loc ieri, 1 martie 2018, o întâlnire pe marginea acestui subiect. La discuţii au participat primarul Eugen Kovacs, reprezentantul satului Ianculeşti, consilierul local Ioan Oneţ, protopopul ortodox de Carei, Florian Mocan, şi fostul delegat sătesc din Ianculeti, Ciprian Chiorean, în calitate de consilier parohial. Atât primarul Kovacs cât şi consilierul Oneţ au dezminţit cu fermitate zvonurile legate de intenţia de a le lua ianculeştenilor cimitirul.