Voluntari ai Școlii Gimnaziale nr.3 Carei, însoțiți de profesorul coordonator Carmen Maria Dindelegan, au devenit un popas de lumină celor vârstnici. Elevii voluntari din clasa a VI-a B, în frumoasa zi de 1 Martie, au ajuns la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială (CIAS) Alexandru din Carei, aducând cu ei seninatatea și căldura sufletească.

Elevii le-au înmânat beneficiarilor centrului dulciuri, cornul și laptele rămas de la școală, din porția zilei. S-a creat o atmosferă de primăvară printr-un moment de mărțișor muzical, intonând prin glasurile lor suave câteva cântece din portofoliul de la Opționalul de Tradiții și obiceiuri la români.
Prezența acestora, aflându-se în primăvara vieții lor, și mai apoi mesajul din melodiile interpretate au transmis bucurie și au produs înduioșare până la o sensibilizare afectuoasă.
„Ne dorim ca acțiunile noastre să fie terapeutice, să aducă mângâiere și o reflexie de recunoștință, de empatie, de interiorizare și de asumare. Altruismul crește calitatea echipei și eficiența ei, îmbunătățește starea de sănătate, iar starea de bine este consolidată. În contexte reale, dăruirea creează starea de bucurie. Și este intensificată dacă cel căruia îi dăruim se află în fața noastră, existând astfel o răsplată emoțională, o conexiune socială, ce dă sens vieții și ne relevează pe noi înșine ca fiind utili, valoroși. Adeseori realizăm că există nu doar bucurii costisitoare , ci și bucurii ascunse în lucruri mărunte, ce ne sunt mai accesibile și ne hrănesc starea de bine pe termen lung. S-a demostrat că dragostea este parte din sănătatea noastră, iubind certificăm sănătatea sufletului nostru”, a declarat profesorul coordonator Carmen Maria Dindelegan.