La data de 22 ianuarie 2018, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Carei au organizat o acțiune în scopul combaterii indisciplinei rutiere și a prevenirii accidentelor rutiere, se arată în comunicatul de presă al IPJ Satu Mare.

etilotest

În cadrul acțiunii a fost depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din localitatea Cămin, în timp ce conducea pe o stradă din municipiul Carei un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că persoana de la volan avea o concentrație alcoolica în aerul expirat de 0.87 mg/l, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Carei unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.
Totodată, în cadrul acțiunii a fost reținut un permis de conducere pentru conducerea unui autovehicul cu defecțiuni grave la mecanismul de direcție, un permis de conducere pentru depășire neregulamentară și a fost reținut un certificat de înmatriculare pentru anvelope uzate peste limita legală.
Fiind aplicate în total 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.400 de lei.